Prawo przyciągania jest niesamowite! Nie uwierzycie, ale od zeszłego tygodnia napotykamy się co chwilę na budynki, w które wkomponowano łącznik. 🙂

Oto nasze najnowsze znalezisko.

Belgijscy architekci z Artau Architect zaprojektowali i zrealizowali renowacje swojego biura, powiększając go poprzez szklany łącznik. Jak twierdzą celem ich było: „zwiększenie powierzchni, która jest niezbędna dla naszych działań zawodowych, utrzymując architektoniczne specyfikę istniejącego budynku i jego kontekstu miejskiego.” Drobny, lekki element, który połączył dwa budynki stał się  nie tylko przejściem, ale także biurem czy pokojem konferencyjnym. Biuro zatopione w nieskrępowanej bieli zdaje się świecić wprost na pracujących tam architektów. Ciekawe na jakie pomysły jeszcze wpadną. Te dotychczasowe zobaczyć możecie na stronie firmowej Artau Architect.

Źródło: http://www.architizer.com