Nowoczesna rozbudowa plomby

W portfolio kanadyjskiego architekta  Paul Bernier znaleźć można projekt jego własnego domu. Właściwie jest to rozbudowa istniejącej zabudowy plombowej. Dom jest w kształcie lietery „L”,  a jego parterowa cześć  zamyka wewnętrzny dziedziniec. Połączenie salonu i pokoju zabaw dla dzieci  z ogrodem  sprawia, że zapominamy o tym, że jesteśmy w otoczonej dookoła  murami przestrzeni.  Natomiast pokonując ażurowe schody i galerie, które notabene  fantastycznie doświetlają całą przestrzeń budynku, mijamy prywatne strefy domowników, by dostać się do oazy spokoju w postaci tarasu na dachu. Zdawałoby się, że ta zamknięta przestrzeń mogłaby przytłaczać, nic z tego , tu mamy lekkość, światło i naturę. Czyli to co lubię najbardziej 😉

Architekt: Paul Bernier

Źródło: http://freshome.com/

STOP NOWELIZACJI PRAWA BUDOWLANEGO!

Nie zgadzamy się by absolwent technikum budowlanego i inżynier budownictwa od 2023r. projektował wszystkie budynki do 1000m3 bez względu na funkcję i lokalizację.

👈 Kliknij i podpisz petycję.

Zobacz inne wpisy

1 Response

  1. Zofia pisze:

    Wygląda to rzeczywiście świetnie. Całe mnóstwo światła i przestrzeni. Bardzo umiejętnie udało im się dobrać kształty i kolory do sytuacji. I dużo drewna tak wewnątrz jak i na zewnątrz, czyli to co tygryski lubią najbardziej 😉 Bardzo ładne znalezisko drogie AWX2 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.