Pawilon portowy w Holandii

Architekci z pracowni projektowej Van der Jeugd Architecten podjęli się niekonwencjonalnej przebudowy budynku gastronomicznego, zlokalizowanego w przemysłowym porcie we wschodniej Holandii. Zamiast burzyć, dodawać, rozbudowywać istniejący budynek, zaprojektowali  oni stalowy baldachim, który osłonił budynek wraz z jego otoczeniem. Takie wykorzystanie stalowej konstrukcji świetnie nawiązuje do przemysłowego charakteru portu i co ważne fajnie kreuje nowe, przyjaźniejsze miejsce do odpoczynku. Pod względem funkcjonalnym tak naprawdę w tym miejscu prawie nic się nie zmieniło, ale jak już wiemy : „Prawie robi wielką różnicę”. 😉

Architekci: Van der Jeugd Architecten

Lokalizacja: Enschede, Holandia

Zdjęcie: Ruud van der Koelene

Źródło: http://www.plataformaarquitectura.cl

STOP NOWELIZACJI PRAWA BUDOWLANEGO!

Nie zgadzamy się by absolwent technikum budowlanego i inżynier budownictwa od 2023r. projektował wszystkie budynki do 1000m3 bez względu na funkcję i lokalizację.

👈 Kliknij i podpisz petycję.

Zobacz inne wpisy

1 Response

  1. Basia pisze:

    Świetny i bardzo wartościowy wpis. Podoba mi się.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.